Mogelijkheden

Kijkboerderij
De mooiste dingen in het leven zijn gratis. De kijkstal van ’t Hoogeveld is altijd vrij toegankelijk voor bezoekers. Een heerlijke plek om kennis te maken met boerderijdieren, door de open stal en de balustrade staat u oog-in-oog met de koeien en kunt u zien hoe de kalfjes genieten, drinken bij hun moeder en in de kudde hun natuurlijke gedrag vertonen. Op de aanwezige picknickbank kunt u uw eigen ‘boerderijlunch’ organiseren. Kinderen kunnen spelen met oerelementen water en zand door het nagebootste Eelderdiepje gekerft in de dikke boomstam met de waterpomp te vullen.

U kunt ook bij ons terecht voor excursies, verjaardagsfeestjes, barbecues en zaalhuur.

Excursies*
Leuk en leerzaam gaan prima samen tijdens de  leerzame excursies (op afspraak) die wij aanbieden voor groepen. Een excursie duurt zo’n anderhalf tot twee uur. We starten in onze ontvangstruimte ’t Hooge Hof waar we vertellen over het ontstaan van de boerderij en de rol die Natuurmonumenten hierin speelt. Aansluitend volgt een rondleiding over het bedrijfsterrein en geven wij uitleg over de biologische bedrijfsvoering. Na een excursie zeggen mensen weer te verlangen naar een eenvoudig leven buiten met minder stress!

Iets te vieren?*
Een unieke verjaardag, jubileum of een feestje op een unieke plek?
Uw feest wordt in overleg en op maat georganiseerd.
Maak uw feest compleet met een excursie, wandeling door de Onlanden of een BBQ met het (h)eerlijke vlees van de Limousin. Informeer naar de mogelijkheden voor groepen tot 35 personen.

Verjaardagsfeestje
Toe aan een ander verjaardagsfeestje? Kom dan kennis maken met het leven en werken op de boerderij! Na een leerzame rondleiding voor jou en je vriendjes, mag je helpen de dieren hooi en brokjes te voeren. Je krijgt drinken en een kleurplaat. Voor de ouders / begeleiders is er uiteraard koffie en thee.
We verzamelen op de afgesproken tijd op het bordes, dit is het balkon in de kijkstal. De boerin (Alma) is hier ook, eerst mogen de kinderen uitrazen en gillen. Het is ook erg spannend allemaal en vaak zijn de kinderen nog nooit op een boerderij geweest! Als de kinderen hebben uitgeraasd en rustig kijken vertelt de boerin wat er in deze stal allemaal te zien en te ruiken is.
Na de uitleg en regels die gelden op de boerderij gaan we het erf op om de dieren van heel dichtbij te zien en aan te raken als je durft!
Na de rondleiding is het tijd voor een kleine pauze, er is limonade met iets lekkers en koffie en thee voor de ouders/begeleiders.
Na de pauze gaan de overalls aan en mogen de kinderen de koeien hooi en brokjes voeren. Dit is erg (in)spannend en de kinderen vinden dit vaak heel leuk. We gebruiken twee tractortjes en een kleine kruiwagen en vegen alles wat de koeien knoeien weer keurig aan. Voor je het weet is de tijd voorbij en zegt de boerin dat het over 5 minuten tijd is om te gaan. Nadat de overalls zijn uitgetrokken krijgen de kinderen als herinnering aan het feestje een kleurplaat mee én zitten je kleren vol kriebelende hooisprietjes!
Ik zie uit naar jullie komst!

Met een vriendelijke groet van boerin Alma

Duur: 1,5 uur.
Leeftijd: vanaf 5 jaar oud.
Kosten: Uitgaande van 8 kinderen 60 euro.
Bij meer kinderen is de meerprijs per kind 7,50.

Broertjes/zusjes vanaf 4 jaar tellen mee als betalend kind.

 

PRIJZEN

Zaalhuur op basis van zelfcatering
Dag 150,–
Dagdeel 100,–
Excursies met rondleiding (vanaf 12 personen) 5,–
Exclusief koffie/thee (p.p) 3,50
Biologische lunch (p.p) 14,50
Kinderfeestjes (t/m 8 kinderen) 60,–
Daarna per kind 7,50
2-3 Pannenkoeken of broodje Limousinburger (p.p) 3,50

ARRANGEMENTEN
GRATIS gebruik van internet, scherm en white board.
Gebruik van onze beamer en laptop € 25,00

Dagarrangement
vanaf 8 personen € 29,50 p.p. 
– Onbeperkt koffie/thee met een plak koek
– Biologische luxe lunch (12.00 uur)
– Sap met hapje (16.00 uur)

Dagdeel
vanaf 8 personen € 12,50 p.p.
– Onbeperkt koffie/thee met een plak koek

BBQ
– BBQ met uitsluitend biologisch vlees van de Groene Weg Slagerij
– Gevarieerd vleespakket bestaande uit 5 soorten vlees vanaf € 8,50 p.p.
– 3 soorten salades, stokbrood en frisdrank € 12,50 p.p.
– Gebruik van de 20 persoons BBQ incl. gas en schoonmaakkosten €25,00

Neem gerust contact op voor een persoonlijke offerte: info@hoogeveld.nl.
Op zondag zijn wij vrij en vinden er geen activiteiten plaats in ‘t HoogeHof.